Weerribben Zwemtocht 2024 - MMSSports

Ga naar de inhoud
Vijfde editie Weerribben Zwemtocht - 29 juni 2024
Wil jij Nationaal Park de Weerribben ook vanuit het water beleven, net als al heel veel andere open water zwemmers in Nederland hebben gedaan? Zwem dan zaterdag 29 juni mee met de vijfde (jubileum) editie van de Weerribben Zwemtocht!
Met deze zwemtocht kun je kiezen uit de afstanden: 2 km of de complete tocht van 5 km. Start bij Het Rietershuijs en zwem daarna door het kanaal langs de karakteristieke woningen van Kalenberg. Kies jij voor de 5 km tocht? Dan zwem je hierna onder een aantal bruggen een prachtig smalle sloot in met een dichte rietkraag langs de randen. Je waan je midden in het natuurgebied, met enkel andere zwemmers om je heen en de prachtige natuur.
Omdat de Weerribben een rustig en vooral uniek natuurgebied is hebben we een maximum van 75 zwemmers. Schrijf je snel in, want VOL = VOL. Let op: Het is een natuurzwemtocht, wat betekend dat je af en toe een waterplant tegenkomt en het ondiep kan zijn op enkele locaties.

Maak voor en na de zwemtocht kennis met nog meer open water zwemmers en eet van te voren een heerlijke pasta (ook vega) inclusief drankje naar keuze voor maar 16,50 euro bij het Rietershuijs! Familieleden of vrienden die niet meezwemmen kunnen mee-kanoën met de zwemtocht (en van te voren ook mee-eten). Zij zullen van te voren worden gebrieft.
Planning
16:45 uur   Ontvangst diner
17:45 uur   Start aanmelden
18:20 uur   Briefing (verplicht)
18:50 uur   Verzamelen startvak
19:00 uur   Start van Wave 1
19:45 uur   Finishstraat open
21:15 uur   Sluiting finishstraat
21:20 uur   Prijsuitreiking
22:00 uur   Einde evenement

Adres: Het Rietershuijs - Kalenbergerpad 6, Kalenberg
Aanmelden
Bij aanmelden ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van MMSSports
2 km
5 km
5 km wedstrijdwave
Zwemtocht (18,95)
Zwemtocht incl diner (35,50)
 Zwemboei huren €5
Eten en overnachten
Wil je voor of na de zwemtocht de omgeving nog wat beter leren kennen? Je kunt op de startlocatie 'Het Rietershuijs' na afloop of vooraf overnachten. Daarnaast kun je ook van te voren al een tocht maken met een kano of sloep en/of voor een mooie prijs een heerlijke pasta (ook vega) eten bij het Rietershuijs. Klik daarvoor hiernaast op 'arrangement'. Een kamer reserveren kun je doen via de site https://www.hetrietershuijs.nl/

Wavestarts
Om de veiligheid te waarborgen zullen wij werken met wavestarts. Per wave zullen maximaal 25 deelnemers tegelijk starten. Om de 2 minuten zal een nieuwe wave beginnen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd in het juiste startvak staan.  

Let op: De 5 km-tocht heeft een tijdlimiet van 2:15 uur (vanwege schemering). Binnen deze tijdlimiet moet je zijn gefinisht. De organisatie zal dit waarborgen.

Veiligheid
Elke deelnemer tekent bij aankomst voor het deelnemen op zijn eigen risico aan dit evenement. Je bent voor de 5 km niet verplicht om met een zwemboei te zwemmen. Met uitzondering van de laatste kilometer (behalve bij de 2 km tocht) kun je overal staan. Wij raden aan om een wetsuit aan te trekken. Het dragen van een felgekleurde badmuts is verplicht. Je wordt tijdens de tocht begeleid door fluisterboten, SUP's en kano's.
Kosten deelname
18,95 (excl diner) of 35,50 euro pp (incl diner en drankje)
  • Prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 (vrouwen en mannen)
  • Begeleiding door MMSSports
  • Familieleden kunnen meekanoën
MMSSports
Stalpaert van der Wieleweg 12
2612 SW Delft
+31 6 1111 29 74 (Whatsapp)
info@mmssports.nl
Info
KvK: 74324101
IBAN: NL45 RABO 0346 4254 33
Terug naar de inhoud